Biblioteca de resurse online


Materiale gratuite pe Strada Piticilor
Materiale gratuite pe Strada Piticilor

Desene de colorat
Masti
Marionete
Sudoku online
Povesti
Poezioare
Cantece
Poezii
Ghicitori
Jocuri online
Activitati de grup


Activitati pe Strada Piticilor

Prima pagina
Atelierul piticilor
Galeria Crea'clic
Casute din hartie
Animale din inima
Special Primavara
Special Martisor
Special Mos Nicolae
Craft Mos Nicolae din ghiveci ceramic
Craft Mos Nicolae din hartie
Craft Mos Nicolae din lingura
Special Craciun
Craft de Craciun - Dop Mos Craciun
Craft Inger din ghiveci
Craft Decoratiune cub
Craft suport de lumanare
Craft Mos Craciun din ghiveci
Spatiul interactiv
Amfiteatrul
Poezioare
Cantece
Poezii de Martisor
Povesti
Poezii
Povesti personalizate
Ghicitori
Parcul de distractii
Scoala piticilor
Chioscul piticilor

Scoala Piticilor

Adunari
Alfabet
Anotimpuri
Apartine
Carticica mea
Cauta cuvintele
Cifre
Culori
Cultura generala
Deprinderea scrisului
Directii
Fise personalizabile
Forme
Inmultiri
La fel
Labirint
Logica
Matematica
Minicards
Nu apartine
Numara
Potriveste
Scaderi
Sudoku
Umbre
Uneste punctele
Vocabular
Teme pe Strada Piticilor

Mos Nicolae
Craciun
Ecologie
Alimentatie - nutritie
Corpul uman
Primavara
Toamna
La Ferma
Pinguini
Dinozauri
Ocean
La scoala
Halloween
Paste
Sf. Valentin

Povesti
Trei purcelusi

Au fost odata trei purcelusi care si-au parasit mama si tata si au plecat in lume. Toata vara ei au hoinarit, au cantat, s-au jucat si s-au distrat. Dar, cand a venit toamna si a inceput sa bata vantul si sa ploua purcelusii au inceput sa-si faca griji, dandu-si seama ca au mare nevoie de o casa care sa-i apere de vremea rea si de lupul cel rau.
Primul purcelus, care era tare lenes, se gandi sa-si faca o casa din paie. "Va fi gata intr-o zi!", le spuse el fratilor sai. Curand, lupul veni la casuta si ii striga purcelusului: " Iesi imediat afara! Vreau sa vorbesc cu tine!" Pentru ca purcelusul nu vru sa iasa, lupul trase adanc aer in piept, sufla puternic si darama casa din paie. Purcelusul, tare speriat, o lua la fuga.
Cel de-al doilea purcelus, lenes si el, isi construi o casa din lemn, crezand ca va fi mai rezistenta. Isi primi fratiorul speriat inauntru, spunandu-i : "Sa speram ca va rezista mai mult decat cealalta..." Lupul veni si le ceru purcelusilor sa iasa afara. Infricosati, acestia refuzara. Atunci lupul trase aer in piept, sufla din nou tare, tare, si darama si casa din lemn.
Al treilea purcelus, caruia ii placea munca si era foarte harnic, isi construi o casa din caramizi, ciment si mortar, mai rezistenta si mai sigura. Isi chema cei doi fratiori in casa si le spuse: "Aceasta casa nu se va darama!" Lupul aparu iarasi, sufla odata, sufla de doua ori, dar...nu se intampla nimic! Casa de caramida, bine facuta, rezista si nu se darama!
Atunci lupul se hotara sa urce pe acoperis si sa coboare prin horn in casa, pentru a-i surprinde pe cei trei purcelusi. Vazand ce face fiara, purcelusii, isteti, aprinsera repede focul in semineu. Lupul cazu in foc si-si arse coada! Urland, o lua la fuga si de atunci nu mai fu vazut!
De a doua zi, fratii purcelusului istet si harnic incepura sa munceasca si sa-si construiasca propriile casute din caramida. Acum erau toti in siguranta. Atunci purcelusul cel istet isi chema fratiorii si le spuse: "Gata cu munca! Haideti sa mergem sa ne jucam si sa ne distram!"<< Inapoi la POVESTI